De ontdekking van de geografie : sociale geografie als wetenschap - De Pater, Bernard Cornelis (Ben), 1955- (Utrecht : Perspectief, 2014)
De wereld van de sociale geografie is rijk aan idee?n, maar ook onoverzichtelijk. 'De ontdekking van de geografie' is een gids voor die wereld. Het bevat een inspirerend overzicht van het ontstaan, de ontwikkeling en de huidige stand van zaken van de sociale geografie als wetenschap. 'Wetenschap' verwijst hier zowel naar kennis - zoals theorie?n en werkwijzen - als naar de universitaire gemeenschap die de geografie beoefent. Ook het ruimere kader van wetenschap en samenleving komt aan de orde. Aansprekende voorbeelden wekken de tekst tot leven. In dit boek maakt de lezer een reis waarop eigen ontdekkingen niet zijn uitgesloten.
Keywords: Sociale aardijkskunde