De laatste reis - Sax, Aline, ....-; Felix, Stijn, ....- (Hasselt : Clavis, 2010)
Kinderen vanaf 10 jaar duiken met dit boek de geschiedenis in en maken kennis met de Holocaust. Een omkeerboek met aan de ene kant een verhaal en aan de andere kant feitelijke informatie. Met het verhaal van Hannah vertelt Aline Sax een van de miljoenen verhalen van mensen die gedeporteerd werden. Dit boek begint waar de meeste verhalen voor kinderen ophouden, aan de poort van het concentratiekamp. Het verhaal van Hannah is niet alleen een verhaal over de kampen, maar ook een verhaal over niet opgeven en over hoop. Niet alleen de Joden, maar ook andere vervolgde groepen komen aan bod.
Leeftijd: 10+
Keywords: Holocaust; Wereldoorlog II