Het paaskuiken - Elschner, Géraldine, ....-; Junge, Alexandra, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Een kuiken in een ei wil precies op paaszondag geboren worden en verplicht zo haar moeder Hilde uit te zoeken wanneer dat is. Alleen de uil weet hoe je dit moet berekenen. Een van de weinige boeken, die vertelt hoe je uit kunt rekenen wanneer het Pasen is. Aan bod komen dan ook 21 maart (lente), volle maan, dit wordt d.m.v. de illustraties duidelijk uitgelegd, en de dagen van de week. Kleurige paginagrote wasco-illustraties met oog voor details (vrijdag voor Pasen; een grijze vlakte met wat schapen en in de verte drie kruisen op een berg); met name door de gezichtsuitdrukkingen wordt de sfeer van het boek goed weergegeven. Duidelijk, vrij groot lettertype, waarbij de stappen die genomen moeten worden tot het Pasen is (eerste lentedag, eerstvolgende volle maan, de eerste zondag daarna), dik gedrukt zijn. Mooi sfeervol prentenboek over een bijzonder onderwerp
Leeftijd: 5+
Keywords: Pasen; Boerderijen; Dagen van de week