Waar is knuffel? - Blake, Stephanie, ....-; Bosmans, Annemie, ....- (Oogappel, 2013)
Konijn Simon en zijn kleine broer Gaspard gaan een megahut bouwen met behulp van een grote deken. Ze zijn heerlijk aan het spelen tot het donker wordt. 's Avonds in bed blijkt dat Gaspard zijn knuffellap in de hut heeft laten liggen. Grote broer Simon moet nu laten zien dat hij een supermegakonijn is.
In dit prentenboek kunnen kinderen zich heel goed met de hoofdpersonen identificeren. Grote broer is heel lief en beschermend naar zijn kleine broertje. Hij ziet er stoer uit in zijn batmancape. Kleine Gaspard praat in een babytaaltje, waardoor zelfs kinderen vertederd zullen zijn. De tekeningen zijn in eenvoudige zwarte lijnen neergezet en hebben een donkere achtergrond als het nacht is of het decor eng moet zijn. De tekst staat in duidelijke zwarte letters op een wisselend gekleurde ondergrond op de linkerpagina, naast elke paginagrote illustratie. Ouders zijn niet belangrijk in dit verhaal. Pas aan het eind duikt moeder konijn op. Geweldig boek, waarin liefde en veiligheid een belangrijke rol spelen, om voor te lezen aan oudere peuters en kleuters.
Leeftijd: 4+
Keywords: Knuffels; Familie; Dapper zijn