Zoeperspin - Mortier, Tine, ....-; Pottie, Marjolein, 1970-; Desseyn, Dries, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2013)
Zoeperman is een held van vier jaar. Hij kan vliegen en draagt een hemelsblauw pak met een gele 'Z' op de voorkant en een knalrode korte broek en cape. Wanneer buurvrouw Trees langskomt zonder haar dochter Zofietje, Zoepermans beste vriendin, wordt Zoeperman boos. Hij vliegt snel naar zijn kamer. Maar dan hoort hij vreselijk gegil vanuit de keuken. Zoeperman zoeft naar beneden om Trees en mama te redden van een vreselijk monster met honderdzesendertig poten en zevenenveertig ogen…
Fantasierijk, speels en grappig verhaal van de auteur van onder andere het met een Vlag en Wimpel (2010) onderscheiden prentenboek 'Angèle de verschrikkelijke'. Marjolein Pottie illustreerde onder andere de prentenboeken ‘Wie?' en ‘Zoekwinkel'. Dit is het derde prentenboek uit de reeks over Zoeperman*. De illustraties hebben een duidelijke belijning en zijn vaak gespreid over twee pagina's. Ze hebben iets stripachtigs en vormen een mooi geheel met de tekst. De korte, krachtige zinnen passen net als de illustraties perfect bij het onverschrokken hoofdpersonage van het verhaal. Heerlijk prentenboek dat voor veel kleuters erg herkenbaar zal zijn.
Vlag en Wimpel 2010
Leeftijd: 4+
Keywords: Helden; Fantaseren; Boos zijn; Reddingen; Bang zijn; Rollenpatronen