Kijk! Spelen met fotografie - Raes, Evy, ....-; Raes, Britt, ....- (Tielt : Lannoo, 2013)
Een doeboek voor jonge fotografen. Boordevol originele opdrachten, handige tips en leuke voorbeelden bruikbaar voor elk digitaal toestel. Duidelijk en stap voor stap uitgelegd zodat je meteen zelf aan de slag kunt. - Tover met licht en grappige schaduwen. - Hoe kun je met je fototoestel mensen en voorwerpen laten krimpen? - Maak je eigen puzzel. Pablo de Kever is een project van fotografe Evy Raes. In haar Kever toert ze door het land om fotografieworkshops te geven aan kinderen.
Kinderen leren spelenderwijs om foto's te maken van alledaagse onderwerpen. Experimenteren is hierbij het uitgangspunt: zonder theoretische uitleg ervaren wat er gebeurt als je de camera op verschillende manieren gebruikt. Gestart wordt met een kort overzicht van benodigdheden en de meest elementaire knoppen op het toestel. Daarna volgen allerlei praktijkopdrachten, waarin kinderen worden uitgenodigd om te spelen met kleuren, indeling, licht, reflecties, macro-foto's, collages, omlijstingen en andere creatieve toepassingen. Elke opdracht wordt op een pagina beschreven via zeer korte stapsgewijze instructies, die eenvoudig te volgen zijn. De begeleidende kleurrijke, getekende illustraties in primitieve stijl beslaan het grootste deel van de ruimte. Ze geven het boek een aantrekkelijke uitstraling en maken duidelijk wat de bedoeling is van de verschillende opdrachten. Er is geen inhoudsopgave of register aanwezig. De auteur is fotografe en geeft workshops aan kinderen. Op een website staan nog meer opdrachten en kun je je foto's delen. Geschikt als doeboek waarmee kinderen zelfstandig aan de slag kunnen.
Doelgroep: van ca. 8 t.e.m. 12 jaar
Keywords: Fotografie