Op kamp in de tuin - Verdonck, Alja, ....-; Eyckerman, Merel, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Kleine zus Leen wil, net als haar oudere broer Jan, op kamp. Van hun ouders mogen ze kamperen in hun tuin. Als ze 's nachts iets horen, slaat de angst toe.
Vierde boekje over Leen en haar grote broer Jan*. Schools ogend eerste leesboekje met op het omslag een ietwat stijve illustratie van twee kinderen voor hun tent. De tekst en illustraties zijn evenwichtig verdeeld. De omlijnde ingekleurde potloodtekeningen (soms gedeeltelijk afgesneden) zijn overwegend paginagroot, afgewisseld met een halve pagina. Eenvoudig, rechtlijnig verhaal, opgebouwd uit korte zinnen met vlotte dialogen. De tekst is gezet in fladderzetsel met een duidelijk lettertype. Bruikbaar oefenmateriaal voor het aanvankelijk lezen in groep drie. AVI-M3, met voor dit niveau vrij veel tekst en enkele tweelettergrepige woorden (meestel samenstellingen als veldbed en speelgoed).
Leeftijd: 6+
Keywords: Kamperen