Hond bijt wolf - Vanden Heede, Sylvia, 1961-; Tolman, Marije, ....- (Tielt : Lannoo Campus, 2012)
In dit derde boek* met Wolf en Hond als personages maakt Wolf Hond weer het leven zuur. Wolf is vaak en graag boos, want dat hoort bij hem. Hond wordt daar bang van. Hij is liever lief en braaf. Maar als baas een nieuwe pup koopt, Hond de schuld krijgt van het kattenkwaad van Pup en Wolf hem dan ook nog gaat sarren met Pup, is de maat vol. Hond bedenkt een plan.
De spanningsboog van het verhaal wordt goed vastgehouden en de karakters van de drie hoofdpersonen komen uitstekend uit de verf. Het hele verhaal is gezet in een duidelijk lettertype, met eenlettergrepige woorden en korte zinnen, AVI-M3. Daarbij is gebruikgemaakt van hoofdletters en leestekens. De leuke aquarel- en pentekeningen in kleur vormen een mooie aanvulling op de tekst. Een spannend, wat dikker eerste leesboek voor de beginnende lezer die van een uitdaging houdt. Ook geschikt om voor te lezen.
Leeftijd: 6+
Keywords: Wolven; Honden