Jack in het regenwoud - Pfister, Marcus, ....-; De Zanger, Hedi, ....- (De Vier Windstreken : Rijswijk, 2013)
Jack, de gele taxi, droomt weg als hij op de achterkant van een bus een mooie reclameposter met daarop felgekleurde bloemen en vogels in een tropisch regenwoud ziet. Het lijkt wel een paradijs! Ineens voelt Jack dat hij boven de weg zweeft... Jack belandt in een eindeloos groen bos. Als hij merkt dat grote machines de bomen willen vellen, komt hij meteen in actie. Achter in het boek staat meer informatie over (het belang van) het regenwoud en vind je tips om energie te besparen
Het prentenboek stelt milieuproblematiek aan de orde en laat iets zien van de flora en fauna in het regenwoud. De paginagrote aquarellen, in een soort stempeltechniek in hoofdzakelijk groene natuurtinten en gele kleuren van de voertuigen, zijn tamelijk saai om tijdens het voorlezen van de wat uitgebreidere tekst te bekijken. Op de achterste schutbladen zijn meer informatie en milieutips te vinden om te bespreken. Mooie omslagillustratie in diepe kleuren.
Leeftijd: 5+
Keywords: Auto's.; Milieu; Natuur; Natuurbescherming; Regenwouden