Piraten in de straat - Duddle, Jonny, ....-; Westera, Bette, 1958- (Utrecht : De Fontein, 2013)
In Suf-aan-Zee gebeurt nooit wat. Dat verandert wanneer Sannes buurhuis is verkocht. Er komt tijdelijk een piratengezin wonen omdat hun schip gerepareerd moet worden. Sanne wordt dikke maatjes met Sammie. De rest van de buurt is niet zo blij met het piratengezin. Ze zien er raar uit, stinken en alle vooroordelen worden van stal gehaald omdat ze anders zijn. Er komt zelfs een petitie om de piraten weg te krijgen. En dan komt Sammie vertellen dat ze weer vertrekken. Het schip is klaar en voor alle inwoners van de straat laten ze een verrassing achter in de tuin. Wanneer de mensen die ‘s morgens ontdekken, denken ze opeens heel anders over het piratengezin.
Een op rijm geschreven humoristisch en stoer verhaal. De fraaie kleurenillustraties in dit oblong prentenboek beslaan soms dubbele pagina's; soms staan er meerdere op een pagina, of naast elkaar als in een stripverhaal. Ze vullen het verhaal aan en nodigen uit om steeds weer te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. Bevat een dubbele uitklappagina en een gevouwen poster, waarop o.a. de stamboom van de piraten te zien is. Op het uitnodigende omslag rijdt het piratengezin in een boot-auto. Ook in het Engels aangeboden: 'The pirates next door'*, winnaar van de Waterstone's Children's Book Prize 2012.
Leeftijd: 5+
Keywords: Anders zijn; Buren; Roddel; Vooroordelen; Zeerovers