Help! Help! - Nielandt, Dirk, 1964-; Pottie, Marjolein, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2012)
Muis en Draak zijn totaal verschillend, maar toch zijn ze vrienden. De onbescheiden Muis is een stoere ridder en de goeiige Draak volgt in haar voetsporen. Maar is Muis wel zo'n dappere ridder, ook al heeft ze een harnas en een zwaard? Stiekem is het telkens Draak die met een oplossing komt. Samen redden ze Prins uit de toren en ze leiden Kat om de tuin als die zin heeft in een lekker hapje. Maar dan kondigt Muis aan dat ze een verre reis gaat maken, want dat doen ridders, zonder Draak…
In vijf vrolijke en ontroerende verhalen maken Muis en Draak van alles mee. Het eigengereide karakter van Muis zorgt voor veel humor. Elke spread bevat een paginagrote fullcolour illustratie met grappige effecten: sommige illustraties worden ondersteund door letters die met een soort behang zijn ingekleurd; op andere illustraties zijn alleen de omtrekken van de personages en elementen uit het verhaal te zien. Eerder verscheen over Muis en Draak 'Ridder Muis'*. Een verzorgde uitgave voor beginnende lezers in groep vier, AVI-E4. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.
Leeftijd: 7+
Keywords: Vriendschap; Muizen; Draken; Ridders