De wraak van Lorre - Menten, Tosca, 1961-; Hees, Elly, ....- (Houten : Van Goor., 2013)
Bij Jop thuis komt een groene papegaai aanvliegen waar hij meteen verliefd op wordt. Deze Lorre is wel een heel bijzondere vogel, want hij heeft niet alleen een houten poot, maar kan ook prachtige aria's zingen. Meneer Panini weet dat ook en wil de papegaai exploiteren, dus biedt hij veel geld om Lorre te kopen. Natuurlijk weigeren Jop en zijn vader dat. Plotseling is Lorre echter verdwenen en dan kost het de verdrietige Jop en zijn beste, slimme vriendin Saar speurwerk en creativiteit om hem terug te vinden en bovendien om meneer Panini een hak te zetten.
Buitengewoon humoristisch, spannend en fantasievol verhaal, met veel vaart, woordgrapjes en verrassende dialogen geschreven. Het begint met een terugblik, gedrukt op helgroen papier. Ook de zwartgetekende illustraties zijn met dezelfde kleur groen zijn ingevuld. Door de opmaak hebben de pagina's veel verrassends, zoals handgeschreven briefjes en krantenartikelen. Wat de papegaai zegt, is groen gedrukt. Onder ieder hoofdstuk geeft Lorre een tweeregelig commentaar. Heerlijk boek om hardop bij te lachen.
Leeftijd: 8+
Pluim van de Senaat van De Nederlandse Kinderjury 2013
Keywords: Papegaaien