Vergif & verboden producten : Over gifslangen, drugshonden en dioxinekippen - De Vlieger, Evelien, 1969-; Van Doninck, Sebastiaan, 1979-; Tytgat, Jan, ....- (Tielt : Lannoo Campus, 2008)
Allerlei vragen over gif, in alle soorten en maten, worden beantwoord: of het nu komt van planten, dieren en bacteriën of van producten van de aarde of de mens zelf. In zeven hoofdstukken bespreekt de auteur op nuchtere wijze en in duidelijke taal de kenmerken en gevaren van verschillende giffen zoals atropine, nicotine, slangengif, tetanus, cadmium, koolstofmonoxide, dioxine en cannabis, ingedeeld bij waar ze vandaan komen. Er is een apart hoofdstuk over drugs. In elk hoofdstuk zijn een aantal kaders opgenomen met 'Weetjes' en 'Tips' en aan het eind van elk hoofdstuk staat een quiz met twee vragen om de kennis van het desbetreffende onderwerp te testen. Ook bevat het hoofdstuk over giffen die de mens produceert een proef om plastic te maken van een aardappel; milieuvriendelijk en afbreekbaar plastic dus. Een leerzaam boek voor kinderen van de midden- en bovenbouw van de basisschool met als contrast bij de serieuze inhoud veel grappige kleurrijke illustraties van Sebastiaan Van Doninck waarin bacteriën, plastic flessen, vulkanen en batterijen oogjes hebben gekregen.
Leeftijd: 8+
Keywords: Vergif; Giftige dieren; Giftige planten