Op expeditie! - Kespert, Deborah, ....-; Jeurissen, Dagmar, ....- (Hilversum : Fontaine Uitgevers BV, 2013)
Ga mee op expeditie en beleef de waargebeurde avonturen mee van ontdekkingsreizigers over de hele wereld: Scott en Amundsen, eigenzinnige rivalen doen een wedstrijd naar de Zuidpool. Christoffel Columbus vaart het onbekende tegemoet… bemanning komt in opstand. Mary Kingsley vecht met krokodillen in West-Afrika. Neil Armstrong riskeert alles en landt op de maan. Amelia Earhart durft in haar eentje over de Atlantische Oceaan te vliegen. Jacqyes-Yves Cousteau duikt de diepte van de oceaan in. Ranulph Fiennes negeert waarschuwingen op zoek naar extreme uitdagingen. En nog veel meer helderverhalen…Het boek heeft een lay-out met veel foto's en tekeningen in kleur en zwart-wit. Elke ontdekkingsreiziger wordt aan het begin van het hoofdstuk geïntroduceerd met persoonlijke gegevens en de afstand die ze hebben afgelegd. Als het om meerdere reizen gaat, staat onder aan de bladzijde een tijdlijn. Tevens zijn regelmatig overlevingstips opgenomen.
De informatie is duidelijk en de tekst leest lekker. Een klein minpunt is dat de informatie wat oppervlakkig is en er niet verwezen wordt naar andere bronnen.
Leeftijd: 8+
Keywords: Expedities; Ontdekkingsreizen-Expedities; Ontdekkingsreizen