De wereld onder de duim : lofzang op de internetgeneratie - Serres, Michel, 1930-2019; Holierhoek, Jeanne, ....- (Amsterdam : Boom, 2014)
Na de uitvinding van het schrift en de boekdrukkunst is de permanente toegankelijkheid van internet via smartphone en tablet de derde grote kennisrevolutie. In het toegankelijk geschreven De wereld onder de duim verklaart de 83-jarige filosoof Michel Serres de liefde aan de netwerkgeneratie. Wars van cultuurpessimisme beschrijft hij hoe deze nieuwe mens, door hem Duimelijntje gedoopt, een betere mens is.
Keywords: Kennisrevolutie; Internet -- Maatschappij