Kleuterdans met prentenboeken. - Maes, An-Sofie, ....- (Leuven : Acco, 2013)
In dit boek wordt een kant-en-klaar danspakket aangeboden voor leerkrachten, jeugdwerkers, dansdocenten en kinderbegeleiders. Net zoals in haar eerste boek Aan de slag met kleuterdans laat de auteur zien hoe leuk het is om te dansen met kleuters. De dansactiviteiten rond 25 recente prentenboeken, die tevens in de openbare bibliotheken in Vlaanderen en Nederland te vinden zijn, sluiten aan bij de Vlaamse ontwikkelingsdoelen muzische en lichamelijke opvoeding en de Nederlandse kerndoelen van creatieve ontwikkeling – dans en het bewegingsonderwijs. Deze doelen staan ook steeds vermeld bij de uitgewerkte dansactiviteiten. Het boek is ingedeeld volgens de leeftijd van de jonge kinderen. In het eerste deel wordt er gewerkt met prentenboeken die aansluiten bij de leefwereld van de jongste kleuters en bijhorende dansactiviteiten op hun niveau, in het tweede deel met prentenboeken die aansluiten bij de leefwereld van de oudste kleuters en ook weer bijhorende dansactiviteiten op hun niveau. De muziek die gebruikt kan worden bij elke dansoefening is gemakkelijk te vinden (bv op de cd bij het prentenboek). Ook het materiaal dat gebruikt wordt om te dansen, is materiaal dat op school of in de kinderopvang beschikbaar is.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs; Dansexpressie -- Kleuteronderwijs; Kinderdansen; Prentenboeken -- Kleuteronderwijs