#Believe : waarom iedereen zegt maar niemand echt gelooft dat jongeren de toekomst zijn. - El Kaouakibi, Sihame, ....- (Leuven : LannooCampus, 2013)
De auteur is jong, van Marokkaanse afkomst en woont, werkt en studeert in Antwerpen. Zij komt succesvol op voor de erkenning van de kracht, de talenten en de creativiteit van de jonge multiculturele stadsbewoners. Zij weet vanuit haar eigen biografie haar missie vorm weten te geven in de organisatie 'Let's go urban' die ervan uitgaat dat steden de broedplaatsen van vernieuwing en innovatie zijn, en de kracht van de jeugd de sleutel voor de toekomst vormt. Hierbij hoort absoluut dat niet de negatieve elementen benadrukt dienen te worden, maar dat juist de maatschappij de jongeren aanmoedigt hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten. Daardoor ontstaat het 'Believe' in de eigen kracht, die op een optimistische en meeslepende wijze in dit boek is verwoord.
De hedendaagse jeugd in de steden wordt al te vaak bekeken als een hardnekkig probleem. In #Believe pleit Sihame El Kaouakibi voor een andere kijk op de stedelijke jeugd. Centraal staat de kracht van jongeren. Dit is volgens Sihame El Kaouakibi dé sleutel voor de toekomst. Vanuit het enorme potentieel dat zij ziet bij deze jongeren, komt de auteur tot een oproep aan het beleid maar ook aan de hele samenleving om de oogkleppen af te werpen en het talent van jongeren aan te spreken. We moeten als maatschappij jongeren aanmoedigen om hun eigen talenten te ontwikkelen. Daarbij vertrekken jongeren best vanuit hun eigen krachten. #Believe zet die krachten nog eens goed in de verf en biedt jongeren goesting.
Keywords: Jeugdwerk