Competenties... in kaart! - WIVO (Brussel : Politeia, 2011)
'Competenties in Kaart' is gebaseerd op een door WIVO ontwikkeld competentiemodel. Met deze toolkit brengt u op een creatieve wijze competenties in kaart. Personeelsverantwoordelijken, leidinggevenden én medewerkers vinden zo sleutels om competenties op een toegankelijke manier te vertalen naar de praktijk van elke dag. 'Competenties in Kaart' is nuttig in allerlei situaties waarbij over medewerkers en/of functies wordt nagedacht: werving, selectie, evaluatie, opleiding... Het spel kan gespeeld worden door de leidinggevende of de medewerker alleen, door medewerkers én leidinggevenden samen of met een groep of team. 'Competenties in Kaart' kan op minstens twee manieren gespeeld worden: via het Competentieprofiel Functie brengt u de kerncompetenties voor een functie of functiegroep in kaart en via het Competentieprofiel Medewerker en Persoonlijk Ontwikkelplan definieert u het persoonlijk competentieprofiel van de medewerker. Deze twee spelvormen zijn volledig uitgewerkt, maar u kunt ook eigen varianten ontwikkelen.
1 cd-rom met scoreformulieren, Persoonlijk Ontwikkelplan (POP), de handleiding, het WIVO Competentiewoordenboek
Keywords: Competentiemanagement; Competenties