De grote konijnenreddingsactie - Davies, Katie, ....-; Blankevoort, Janneke, ....-; Shaw, Hannah, ....- (Haarlem : Gottmer, 2012)
Job is bij zijn vader gaan wonen zonder dat hij zijn lievelingskonijn heeft meegenomen. Anna en haar vriendin Suzanne proberen het konijn zo goed mogelijk te verzorgen. Als het dier toch ziek wordt en het met Job ook niet goed gaat, weten ze het zeker: dat komt omdat die twee elkaar te veel missen. De meisjes zijn ervan overtuigd dat Job en het konijn zullen sterven als ze niet worden herenigd... Maar gaat het ze met hulp van Anna's broertje Tom lukken om het tweetal op tijd te redden?
Op de pagina's is een ringband gedrukt. Dit wekt de suggestie dat het verhaal door de 9-jarige Anna is opgeschreven. Tussen de tekst staan veel kleine zwart-wittekeningetjes en lijstjes van Anna als illustratie van hun soms ingewikkelde avontuurtjes. Eerder verscheen over Anna 'De grote hamster massamoord'*. Een vermakelijk relaas over een paar leuke kinderen die vol spannende ideeën zitten, maar nog niet helemaal de consequenties van hun gedrag kunnen overzien.
Waterstone's Children's Book Prize 2010
Leeftijd: 8+
Keywords: Konijnen; Vriendschap met dieren; Vriendschap