Prinses Turandot : een muzikaal sprookje met operafragmenten uit De toverfluit Carmen en andere - Vindevogel, Judith, ....-; Godon, Ingrid, 1958- (Tielt : Lannoo Campus, 2013)
De mooie prinses Turnandot wil niet trouwen. Daarom bedenkt ze een list. Elke prins die haar hart wil veroveren, moet eerst drie raadsels oplossen. Antwoordt hij juist, dan heeft hij geluk en wordt hij haar man. Raadt hij ze niet, dan hakt zij als straf, en zonder pardon, zijn kop eraf. Maar dan krijgt de prinses bezoek van een mysterieuze prins. Zal hij de raadsels kunnen oplossen?
De tekst is geïllustreerd met potlood- en kleurkrijttekeningen die als collages op de pagina's staan. In tekst en illustraties worden de kleuren roodbruin (bloed), blauw, groen en zwart gebruikt. Een vertelster, twee operazangers en een hofmuzikant, vertellen en zingen het verhaal op de bijgevoegde cd. Liederen en fragmenten uit de klassieke muziekliteratuur, o.a. van Puccini, Mozart, Schubert, Lully en Bernstein zijn vermengd met de verhaallijn en aangevuld met instrumenten als marimba, djembé en accordeon. Dit biedt een verrassende en professionele combinatie. Deze uitgave is gebaseerd op een (Belgische) theaterproductie voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, die kunnen griezelen bij de soms onheilspellende muziek.
De sfeer van het verhaal komt goed tot zijn recht in de eenvoudig getekende, onwerkelijke figuren. Liederen en fragmenten uit de klassieke muziekliteratuur, o.a. van Puccini, Mozart, Schubert, Lully en Bernstein zijn vermengd met de verhaallijn en aangevuld met instrumenten als marimba, djembé en accordeon. Dit biedt een verrassende en professionele combinatie. Deze uitgave is gebaseerd op een (Belgische) theaterproductie voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, die kunnen griezelen bij de soms onheilspellende muziek.
Gebaseerd op de gelijknamige theaterproductie van Walpurgis en Het Paleis
Leeftijd: 10+
Keywords: Luisterboeken; Prinsen en prinsessen