De slimste - Ramos, Mario, 1958-2012; Veldkamp, Tjibbe Anne, ....- (Utrecht : De fontein, 2011)
De grote boze wolf sluipt het huisje van Roodkapjes oma binnen. Haar nachtpon ligt op bed, maar oma zelf is er niet. Jammer, denkt de wolf, die honger begint te krijgen. Dan krijgt hij een idee en trekt oma's nachtpon aan. Hij wil nog even buiten zijn sporen wissen, maar de deur slaat achter hem dicht en de wolf kan niet meer naar binnen….Wat nu?
Humoristisch prentenboek, dat een eigen draai geeft aan het klassieke sprookje, waarbij vrijelijk geput is uit andere sprookjes. De eenvoudige, gekleurde en zwartomlijnde illustraties zijn sprekend en vermakelijk. De prenten vertellen een deel van het verhaal en de korte, heldere en geestige tekst sluit daar op aan. De tekst staat in een leeg deel van de prent. Fraaie druk op glanzend papier. Aantrekkelijk prentenboek om thuis op de bank of op school lekker om te lachen.
Leeftijd: 5+
Keywords: Sprookjesfiguren; Slim zijn