Kleine Pien op reis : [kleuterset]. - Verhoeven, Ludo Thomas Wilhelmus, 1950-; Mommers, Caesar (Martinus Josephus Cornelis), 1925-2007; Koekebacker, Ed, ....- (Meerhout : Zwijsen-Infoboek, 2002)
Bij elk anker is er een kleutersetje, met daarin een boekje met het ankerverhaal, een audio-cd (zowel Vlaams als Nederlands ingesproken) en een spelletje. Hiermee worden doelen op het gebied van geletterdheid en gecijferdheid geoefend. Bij elk anker is een kleutersetje ontwikkeld. Een kleutersetje bestaat uit: - een kartonboekje of prentenboekje met het ankerverhaal (zonder tekst) - een audio-cd met daarop het ankerverhaal, de spelinstructie en eventueel correctie bij de spelletjes - een spelbord met bijbehorende materialen (hier: legbord in 4 stukken, 1 dobbelsteen, 4 pionnen), waarmee één of meer spelletjes gespeeld kunnen worden - een opbergdoos. Door naar het verhaal op de audio-cd te luisteren en tegelijkertijd in het kartonboekje of prentenboekje te kijken, herbeleven de kinderen het ankerverhaal. Met de spelletjes worden doelen op het gebied van geletterdheid en gecijferdheid geoefend en toegepast in een spelsituatie. De kinderen kunnen zelfstandig met de kleutersetjes aan de slag. De spelletjes kunnen individueel of met meerdere kinderen gespeeld worden. Bedoeling is dat kleutersetje gedurende het hele anker beschikbaar is als (keuze)opdracht.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen -- Kleuteronderwijs; Taal -- Kleuteronderwijs; Wiskunde -- Kleuteronderwijs