Wat is er mis met lam? - De Lombaert, Claire, 1955-; Van Durme, Leen, 1974- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2001)
Lam is dwars: hij wil geen melk meer, maar kaas, slapen doet hij liever in de kamer bij het vuur op de mat, in plaats van de zon (licht) ziet lam liever zwart. Boer Jan weet wat er mis is met lam: Lam krijgt een vriendin, een zwart schaap.
Eerste leesboekje, bestemd voor beginnende lezers na ongeveer 6 maanden leesonderwijs. De tekst is ingedeeld in getitelde hoofdstukken (vet gedrukt) en staat in fladderzetsel. Als er iemand aan het woord is, staat er een dwarsstreepje. Er worden geen hoofdletters gebruikt, het lettertype is groot en duidelijk. De tekst wordt veelvuldig afgewisseld met illustraties: op de linkerpagina een grote illustratie met een wit kader, op de rechterpagina een of meer tekstblokken met al dan niet een kleine detailtekening. De kleurrijke illustraties zijn gemaakt in een olieverftechniek, de contouren zijn aangegeven met zwart krijt. Sporadisch maar niet storend is de Vlaamse herkomst merkbaar, bv. lief i.p.v. vriendin. Als leesoefenstof bruikbaar voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.
Leeftijd: 6+
Keywords: Boos zijn; Dieren; Eenzaam zijn