De reflectieve professional - Geenen, Marie-José, ....- (Bussum : Coutinho, 2014)
De reflectieve professional biedt professionals 99 praktische handreikingen voor reflectie. In vier overzichtelijke rubrieken (wat? waarom? hoe? met wie?) zetten deze handreikingen aan tot professionele reflectie op een toegankelijke, speelse manier. Er wordt beknopt weergegeven wat reflectie inhoudt en waarom het belangrijk is voor ieders professionele ontwikkeling. Vervolgens wordt uitgelegd hoe te reflecteren, alleen of met hulp van anderen. Daarin ligt de nadruk op toepassingen, vaardigheden en houdingen bij reflectie. Dit boekje is een compact naslagwerk voor professionals werkzaam in zorg en welzijn, onderwijs, justitie of politie. Voor studenten geeft het een handig en aantrekkelijk overzicht van de kernpunten rond reflectie.
Keywords: Reflecteren