Neveneffecten : het kleine ontmoeten in het lokaal cultuurbeleid - Soenen, Ruth, ....-; Biebauw, Krist, ....-; De Brandt, Hilde, ....- (Brussel : LOCUS, 2011)
Dr. Ruth Soenen is antropologe en pedagoge en bekend van haar inzichten omtrent het kleine ontmoeten. Zo benoemt Ruth de korte, schijnbaar banale dagelijkse contacten tussen mensen. Vluchtige contacten, met daaraan gekoppeld vrijblijvende vaak korte ontmoetingen, die toch verschil maken. Op vraag van LOCUS ging Ruth Soenen op zoek naar het potentieel van het kleine ontmoeten in het lokaal cultuurbeleid. De brochure Neveneffecten is het resultaat van dat onderzoek. Ruth documenteert en benoemt, en finaal beschrijft ze een aantal formats: trics en trucs om sociale effecten te genereren.
Keywords: Lokaal cultuurbeleid