Kinderen leren rekenen - Aharoni, Ron, ....- (Amsterdam : Boom, 2009)
Het is slecht gesteld met het rekenen in Nederland, ook bij ouders. In dit rekenhulpboek voor ouders wordt de basis van het rekenen uitgelegd, zodat ouders hun kind kunnen begeleiden. Veel ouders willen hun kind helpen met rekenen. Vaak hebben zij echter zelf nog negatieve herinneringen aan rekenen en wiskunde. Dit boek legt de elementaire principes van het reken(onderwijs) uit en laat tevens de schoonheid en de diepte ervan zien. Met duidelijke uitleg en diverse tips, voorbeelden, citaten en anekdotes.
In deze boeiende reflectie op rekenonderwijs wordt een vlecht gepresenteerd van vele aspecten die onmiskenbaar ook met rekenen te maken hebben. Zo is er expliciet aandacht voor de rekenelementen, basisbegrippen bij rekenen, rekenbewerkingen die benaderd worden vanuit hun mooie, gelaagde, subtiele opbouw en structuur, rekenprincipes, begripsvulling, maar vooral voor de vele verwondering wekkende aspecten van rekenonderwijs. Het geheel wordt ingebed in praktijkverhalen en gestoffeerd met filosofische en poëtische inzichten. Geef rekenonderwijs in brede zin een integrale plek in het ervaren, beleven, leren en begrijpen van kinderen (vanaf de jongste leeftijd) en zij gaan, zich verwonderend en hun slimme denkkracht bewonderend, met jou als volwassene (student, leraar, pedagoog, ouder) op weg om patronen te ontdekken en als abstracte denkers kundig te worden. Binnen de uitgebreide reeks rekenpublicaties van de laatste jaren is deze uitgave uitermate compleet omdat de pure rekenbewerkingen er worden ingebed in een begrijpelijk, aansprekend, motiverend levensverhaal van en voor ieder lerend mens. Daarbij wordt de inhoud ook nog eens kundig gepresenteerd en wordt er een wereld van kennis, kunde, filosofie en poëzie verbonden met rekenen. Met verwijzingen naar literatuur en websites.
Keywords: Rekenen -- Basisonderwijs