Egeltje helpt mama - Blankert, Marieke, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
In Egeltje helpt mama is het voor een keertje de moeder die ziek in bed ligt en het kind dat de rol van de zorgende volwassene op zich neemt. Egeltje, een jongen van pakweg vijf, neemt zijn rol au sérieux: hij maakt ontbijt op bed, wast af, doet boodschappen, stopt de was in, zeult een vuilniszak naar buiten, vecht met de stofzuiger, ruimt zijn speelgoed op en zorgt voor het avondeten. Van zoveel opoffering moet een koortsige moeder wel blij worden. Dacht je? Niet dus! Egeltje klungelt erop los en het is mama die gedwee en ongezien achter hem aansluipt om de boel weer op orde te brengen. Maar ach, ‘ze is niet boos, want Egeltje bedoelt het zo goed.'
Leeftijd: 4+
Keywords: Ziek zijn; Helpen; Ziek - Gezond; Huishouden