Jaarboek onderzoeksjournalistiek 2013 : Eindred. en coörd. Ditty Eimers; VVOJ. - VVOJ (Verenging van Onderzoeksjournalisten); Eimers, Ditty, ....- (Utrecht : VVOJ, 2013)
Het Jaarboek Onderzoeksjournalistiek doet verslag van de mooiste en meest leerzame verhalen die de onderzoeksjournalistiek afgelopen jaar opleverde in Nederland en Vlaanderen. Verhalen die de gemoederen verhitten. Maar ook kleine onderzoeken met een bijzondere, vernuftige aanpak. De redactie selecteerde twintig verhalen die iedere journalist met passie voor het vak nieuwsgierig maken. Hoe kregen onderzoeksjournalististen zwijgende bronnen aan het praten? Hoe wisten ze verbanden te leggen die niemand eerder had gezien? Hoe smeedden ze een brei van cijfers om tot een verhaal dat lezers bij de lurven grijpt?
Keywords: Journalistiek -- Onderzoek; Journalistiek