Taalfouten in de praktijk - Buesink, Gert, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2010)
Hoeveel boeken kunnen er worden geschreven over taalfouten? De serie TaalAnker achtte het tijd voor nog een variant. In dit boekje staan de fouten en aanwijzingen gesorteerd naar de praktijk, niet naar de regels. Veertien tekstsoorten uit verschillende werkkringen - ambtenaren, zorg, makelaardij, juristen, hogeschool, horeca - en uit verschillende toepassingen (brieven, mail, krant) zijn geanalyseerd en verbeterd. Het boekje bevat uiteraard nuttige informatie. Maar hoe handig is een boekje met fouten? Als gebruiker maak je toch vaak net weer andere dan hier staan vermeld. Of heb je iets aan een hoofdstukje, maar niet aan de rest. De auteur is neerlandicus en hogeschooldocent. Vormgeving conform de formule van TaalAnker: simpel maar overzichtelijk. Geen illustraties of register.
Keywords: Nederlandse taal; Taalgebruik