Welk OCMW is bevoegd? - Crauwels, Fabienne, ....-; Debast, Nathalie, ....- (Brussel : Politeia, 2014)
Deel 1 geeft antwoord op de vraag welk OCMW in welk geval bevoegd is om op te treden. In hoofdstuk 1 komt de algemene bevoegdheidsregel aan bod, in hoofdstuk 2 worden de verschillende uitzonderingen bekeken en hoofdstuk 3 gaat over de regeling van bevoegdheidsconflicten tussen OCMW's. In deel 2 wordt de kostenvraag behandeld. Het bevoegde OCMW kan immers op basis van de wet bepaalde kosten van maatschappelijke dienstverlening terugvorderen van de federale overheid of van een ander OCMW.
Keywords: OCMW -- Terugvorderbare steun; OCMW -- Wetgeving