Dementie op jonge leeftijd - Janssens, Annemie, ....-; De Vugt, Marjolein, ....- (Leuven : LannooCampus, 2014)
10.000 Belgen zijn dement op jonge leeftijd Praktische informatie, getuigenissen en persoonlijke ervaringen bieden een totaalbeeld van deze ziekte. Mensen met dementie op jonge leeftijd (onder 65 jaar) vormen een aparte groep met specifieke problemen en uitdagingen. Over dementie op oudere leeftijd bestaat veel lectuur, maar bij jongere mensen blijft de nood aan informatie en erkenning als aparte groep bestaan. Het boek biedt antwoorden en informatiedie aan deze nood tegemoet komen, zowel voor mensen die nog maar pas geconfronteerd worden met de ziekte, als voor zij die er al langere tijd mee te maken hebben.
Keywords: Dementie; Preseniele dementie