E-branding : mythe of realiteit: over de invloed van en relatie tussen internet, marketing en merkbeleid - Van Der Louw, Hidde, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2001)
Je hoeft de (vak)literatuur er maar op na te slaan of je ziet het: e-branding is hot. Komt dat nu doordat zo veel bestaande en vermaarde merken niet weten wat ze met dit nieuwe medium aanmoeten? Of is dit het gevolg van de opkomst in extreem korte tijd van nieuwe ‘global brands' zoals Amazon en Yahoo. Wat is nu eigenlijk e-branding en in hoeverre verschilt e-branding van reguliere branding? Kortom, het lijkt soms wel of er rondom e-branding nog meer verwarring en onwetendheid heerst dan rondom traditioneel merkbeleid. In deze publicatie wordt in vijf hoofdstukken uiteengezet wat e-branding is, welke voor- en nadelen merken op internet hebben, in hoeverre merkbeleid op internet anders is dan merkbeleid in de traditionele wereld en ten slotte op welke wijze merken via de marketingmix op internet aan hun merk kunnen bouwen.
Keywords: E-branding.; Merken