Onbewust beïnvloed : hoe reclame werkt zonder dat je het weet én hoe je het meet - Reus, Joerd, ....-; Van der Land, Sipke, 1937-; Moorman, Marjolein, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2008)
Veel reclamecampagnes zijn gericht op het trekken van zo veel mogelijk aandacht. Maar is aandacht wel een absolute voorwaarde voor een effectieve campagne? Effectieve reclame is niet noodzakelijk reclame die met veel aandacht bewust wordt verwerkt. Juist zonder veel aandacht bekeken reclame zou consumenten het meest effectief beïnvloeden. Het concept ‘onbewuste beïnvloeding' is een zeer interessant gegeven voor een reclamelandschap dat wordt gekenmerkt door een toenemend aanbod en afnemende aandacht van consumenten. Deze publicatie zet uiteen hoe reclame onbewust beïnvloedt en hoe deze onbewuste invloed kan worden gemeten.
Keywords: Reclame