Merkoriëntatie als succesrecept - Voskuyl, Isabella, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2009)
Medewerkers van Google worden gescreend op hun ‘Google worthiness' en BMW laat een hoofdkantoor ontwerpen dat naadloos aansluit op de merkwaarden kwaliteit, technologie, prestaties en exclusiviteit. Hoe verschillend ook, ‘s werelds sterkste merken hebben in ieder geval één ding gemeen: zij krijgen in hun organisaties de allerhoogste prioriteit. Eind jaren '90 wordt hiervoor de term merkoriëntatie geïntroduceerd. In deze publicatie wordt antwoord gegeven op de vraag of Nederlandse organisaties financieel beter presteren naarmate ze meer merkgeoriënteerd zijn. Is merkoriëntatie daadwerkelijk het succesrecept? En wat zijn dan de ‘ingrediënten' van merkoriëntatie? Aan de hand van een overzichtelijk stappendiagram en een merkoriëntatie checklist zet SWOCC voor u uiteen wat de belangrijkste voorwaarden zijn voor het creëren én behouden van een merkgeoriënteerde organisatie.
Keywords: Merkoriëntatie