Van massa naar mens : bereiksonderzoek in een veranderende mediawereld - van Veenendaal, Doran, ....-; Faasse, John, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2010)
De mediawereld ondergaat een ware revolutie. Een alsmaar groeiend aantal mediakanalen kan door middel van nieuwe technologieën op elk gewenst moment, vanaf iedere locatie, op een mobiele telefoon, laptop of e-reader worden gebruikt. Wat is de invloed hiervan op het huidige bereiksonderzoek? Deze publicatie laat in de eerste plaats zien dat bereik een fundamentele en objectieve maat is voor mediaplanning. Vervolgens wordt belicht dat door de fragmentatie van media(publiek) het massabereik vervaagt. Het gevolg hiervan is de inzet van steeds meer crossmediale campagnes. De vraag is hoe het huidige bereiksonderzoek kan omgaan met deze ontwikkelingen. Blijft bereik relevant? Als antwoord zijn acht toekomstscenario's in de publicatie beschreven. Hiervoor zijn 32 experts geïnterviewd en is literatuuronderzoek verricht. Dit overzichtswerk kan als handvat dienen ter voorbereiding op de toekomst van bereiksonderzoek.
Keywords: Media -- Evolutie