In-stap : zelfstandig op eigen benen staan : leerwerkschrift - Mulders, Cathérine, ....-; Rombaut, Véronique, ....-; Van der Haegen, Livia, ....- (Wommelgem : Van In, 2012)
Klaar om in 'het echte leven' te stappen? Voluit gaan voor je eerste job of toch nog maar een jaartje naar school? Thuis blijven wonen of een eigen stek huren? In deze bundel leren uw leerlingen kritisch denken, verantwoorde keuzes maken en hun eigen administratie beheren. Hoofdcompetenties:  mondeling solliciteren  een sollicitatiebrief opstellen  een cv opstellen  sociale wetgeving en arbeidsrecht raadplegen  geld beheren en bankieren, budgetteren en sparen  kredietaflossingen berekenen  verantwoord consumeren  verzekeringen analyseren  een beroep doen op dienstverlening in je eigen regio
Doelgroep: 3de graad BSO
Keywords: Adolescentie; PAV -- Beroepsonderwijs; Volwassenheid; Zelfredzaamheid