Voor-ontwerp : hedendaags wonen : leerwerkschrift - Rombaut, Véronique, ....-; Mulders, Cathérine, ....-; Van der Haegen, Livia, ....- (Wommelgem : Van In, 2012)
In de vorm van contractwerk leren uw leerlingen zelfstandig en in groep diverse opdrachten uitwerken: info opzoeken over duurzaam leven en bouwen, de invloed van reclame onderzoeken, een dossier opmaken, een maquette ontwerpen, een kamer inrichten, een prijs berekenen, een huis digitaal voorstellen. Hoofdcompetenties:  oriënterend zoeken op een website  een mening over een minder vertrouwd onderwerp mondeling verdedigen  een dossier maken  bewust en verantwoord consumeren  klassikaal vergaderen  Google SketchUp gebruiken  intrest berekenen  kredietvormen herkennen en een keuze maken  een mondelinge presentatie geven over een zelf samengesteld informatiepakket, in het kader van contractwerk  …
Doelgroep: 3de graad BSO
Keywords: PAV -- Beroepsonderwijs; Wonen