VVV : Verrassend Veelzijdig Vlaanderen : een eigen(zinnige) kijk op je regio : leerwerkschrift - Bonné, Martine, ....-; Mulders, Cathérine, ....-; Solon, Caro, ....-; Janssens, Stijn, ....-; Janssens, Herman, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Deze bundel daagt uw leerlingen uit om de rijkdom van hun eigen regio en die van andere regio's te ontdekken. Ze zetten ook hun eerste stappen in de voorbereiding van de latere GIP: beetje bij beetje ontwikkelen ze een documentatiemap over hun eigen dorp, hun streek of een belangrijke stad in de provincie. Hoofdcompetenties:  luisterconventies toepassen  een reisbudget berekenen  het openbaar vervoer gebruiken  doorvragen  problemen analyseren  kaarten lezen  met een schaal werken  Vlaanderen op een andere manier leren kennen  een eerste werkstuk maken …
Doelgroep: 2de graad BSO
Keywords: PAV -- Beroepsonderwijs; Racisme; Vlaanderen