Biosfeer : milieuopvoeding op school en elders : leerwerkschrift - Vanloo, Johan, ....-; Bonné, Martine, ....-; Mulders, Cathérine, ....-; Janssens, Stijn, ....-; Janssens, Herman, ....- (Wommelgem : Van In, 2013)
Wat zijn de gevolgen van een mogelijke klimaatsverandering? Hoe kunnen we ons steentje bijdragen aan een beter leefmilieu? Uw leerlingen maken kennis met een aantal begrippen, waardoor ze de klimaathype beter begrijpen. Ze onderzoeken ook wat de mens doet met en rond afval, energie en water. Hoofdcompetenties:  informatie navertellen  inzicht krijgen in de milieuproblematiek  discreet omspringen met ingewonnen informatie  informatie verwerken en doorgeven  teksten schematiseren in een mindmap  rekenen met volumes  opdrachten in groep afspreken en uitvoeren 
Doelgroep: 2de graad BSO
Keywords: Milieueducatie -- Beroepsonderwijs; PAV -- Beroepsonderwijs