Als Disney de baas was in uw ziekenhuis : 9 1/2 dingen die u anders zou doen - Lee, Fred, ....- (Amsterdam : Reed Business Education, 2009)
Disneyland staat symbool voor gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Dit boek onderzoekt wat we kunnen leren van de organisatie van Disneyland voor de wijze waarop we onze ziekenhuizen organiseren. Het boek behandelt onderwerpen als: wat betekent echte aandacht voor de patient voor de organisatie, waarom klanttevredenheidscores vaak niets zeggen, hoe worden patienten loyale patienten in plaats van tevreden patienten? Centraal in dit boek staat het begrip Hoffelijkheid. Hoffelijkheid staat boven efficiency, sterker nog: hoffelijkheid bevordert uiteindelijk de efficiency. In negen hoofdstukken beschrijft de auteur de onderwerpen die van ziekenhuizen, zorgorganisaties, excellente organisaties maken. Door thema's als: de beperkingen van het meten; creeer een klimaat van ontevredenheid, want dat vormt aanleiding tot verbeteringen; gebruik geen bonussen; decentraliseer, ontstaat een andere kijk op de organisatie van onze zorg. De auteur werkte aanvankelijk in een ziekenhuis en is nu manager bij Disneyworld.
Keywords: Gezondheidszorg -- Beleid; Gezondheidszorg -- Hoffelijkheid