Spelen met gehelen : over KGV, GGD en priemgetallen - Jeurissen, Ruud, ....-; Van den Broek, Leonardus Adrianus Maria (Leon), 1947-2013 (Utrecht : Epsilon, 2002)
Wat hebben rollende ballen, draaiende tandwielen en springende kikkers met elkaar te maken? Meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Ze komen allemaal voor in deze zebra, waar alles draait om de begrippen Grootste Gemene Deler (GGD) en Kleinste Gemene Veelvoud (KGV). Niet alleen krijg je door dit boekje meer inzicht in de GGD en KGV, en hun rol in allerlei toepassingen, maar leer je ook wiskunde te ontdekken en je ontdekkingen bewijzen.
1. Het biljart 2. (Be)spiegelingen 3. Delen 4. Kleinste Gemene Veelvoud 5. De springende kikker 6. Harken herkennen 7. KGV en harken 8. Grootste Gemene Deler 9. Het algoritme van Euclides 10. GGD en KGV 11. Priemgetallen 12. Meer opdrachten
Keywords: Getaltheorie