Sturen en stuwen : 101 vragen over HRM in social profit. - Vandooren, Tom, ....- (Leuven : Acco, 2014)
Kan ik een verhaal vertellen uit mijn organisatie die de missie en visie illustreert? Wie binnen onze organisatie volgt de output en outcome op? Welke leidinggevende stijl past best in onze organisatie? Wat zijn in onze organisatie de kenmerken van een goede mentor? Hoe maken onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, openbare besturen, zorg- en welzijnsorganisaties de stap van missie en visie naar resultaten en effecten? Zonder twijfel zijn medewerkers hierbij een cruciale factor. En dus logischerwijs ook het medewerkersbeleid. Dit boek richt zich dan ook naar leidinggevenden in social profit en naar HR-medewerkers en HR-verantwoordelijken. Dit boek legt de weg van visie naar effecten bloot, een weg die loopt langs leiden, motiveren van medewerkers, en langs "efficiëntiviteit" en tevredenheid. Een weg die bepaald wordt door interne en externe krachten. Een weg die het moet hebben van evenwichten en maatwerk. In dit boek geen ijzeren wetten, onfeilbare stappenplannen of grote waarheden. Wel een uitvoerige landkaart, doorspekt met inspirerende voorbeelden en 101 open vragen.
Keywords: Human Resource Management