Klaas en de 3 pestkoppen. - Kerkhofs, Renate, ....-; Buys, Nance, ....- (Mechelen : Bakermat, 2004)
Klaas Janssens, een jongen van bijna 12 jaar, verhuist naar een ander dorp. Dat betekent een nieuw huis, een nieuwe buurt en een nieuwe school. alleen, met die nieuwe vrienden wil het niet lukken. In de klas krijgt Klaas het vanaf de eerste dag aan de stok met drie pestkoppen: Jorre, Tim en Kevin. Die schijnen er hopen plezier in te vinden om Klaas het leven zo zuur mogelijk te maken. Klaas staat er helemaal alleen voor. De hulp van 'het grote, roze oor', een geheimzinnige die hem via allerlei kanalen op de hoogte houdt van de snode plannen van de drie pestkoppen, even buiten beschouwing gelaten. Maar wie zich achter dit personage verschuilt, is Klaas een raadsel. En hoe zit het eigenlijk met dat geheim dat Rosa, Klaas'moeder, al jarenlang voor haar gezin verborgen houdt? . En juffrouw Rozenwater, zal zij uiteindelijk ingrijpen? Je komt het allemaal te weten in 'Klaas en de drie pestkoppen'. Achteraan in de strip is een katern opgenomen met een woordje uitleg voor slachtoffers, pestkoppen, begeleiders en ouders, kortom voor iedereen die met pesten te maken kan krijgen. De strip 'Klaas en de drie pestkoppen' gaat op herkenbare wijze dieper in op de pestproblematiek. Het verhaal zet de lezers (jong en oud) aan tot nadenken over pestgedrag. Naast het boek is er ook een kopieerbare brochure voor begeleiders van de jongeren. Deze 'Werken met de strip'-brochure gaat dieper in op de inhoud van het verhaal en reikt methodieken aan om met jongeren te werken rond de pestproblematiek.
Keywords: Pesten -- Leerlingen; Stripverhalen