Breinatlas - Schutter, Dennis, ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2011)
In deze PsyBasics staat het brein centraal. Het brein is veruit het meest ingewikkelde orgaan van ons lichaam en vormt het centrale deel van het zenuwstelsel in alle gewervelde dieren. Het ontrafelen van de manier waarop onze hersenen werken vormt een van de grootste uitdagingen van de moderne wetenschap teneinde de menselijk functies en gedragingen in al haar facetten beter te begrijpen en mogelijk zelfs te voorspellen. Deze breinatlas is een beknopt naslagwerk en geeft een overzicht van de meest elementaire bouwstenen en structuren van onze hersenen in een gebruiksvriendelijk formaat. De PsyBasics zijn geschreven voor studenten (neuro)psychologie. De PsyBasics zijn bedoeld als aanvullende literatuur, naast het voorgeschreven studiemateriaal. De reeks biedt de student een ideale mogelijkheid om snel inzicht te krijgen in het betreffende onderwerp. (flaptekst)
Keywords: Hersenen : anatomie