Dyscalculie en rekenproblemen : 20 obstakels en hoe ze te nemen. - Milikowski, Marisca, ....- (Amsterdam : Boom, 2013)
In dit boek worden de obstakels besproken die zich verscholen houden in het elementaire rekenen. Meestal zitten die obstakels in het rekenen zelf, dat ingewikkelder in elkaar zit dan je zou denken. Er zijn echter ook obstakels die langs een omweg het rekenen bemoeilijken. Zo kunnen dyslectici vaak de tafels niet goed leren. En kinderen met een zwak ruimtelijk voorstellingsvermogen hebben moeite met de getallenlijn. De obstakels worden in dit boek zoveel mogelijk gepresenteerd in de volgorde waarin de leerling ze ontmoet. Elk obstakel heeft een eigen hoofdstuk, met een min of meer gelijke opbouw. De auteur beschrijft wat de moeilijkheid is, geeft een voorbeeld uit de praktijk en vertelt wat helpt en wat niet.
Bevat literatuurlijst en register
Keywords: Dyscalculie; Rekenstoornissen