Hoe-boek voor de coach : tips, modellen en vragen voor werkgerelateerde, individuele coaching - Crasborn, Joost, ....-; Buis, Ellis, ....- (Zaltbommel : Thema, 2013)
Als coach wil je mensen in beweging krijgen. Je wilt hen met meer kracht en vertrouwen zelf hun koers uit laten zetten. Daarvoor gebruik je een scala aan methoden en technieken. Maar soms zou je als coach (nóg) beter willen weten hoe je een specifieke interventie inzet. Voorbeelddialogen en gespreksmodellen Dat staat in dit 'HOE-boek voor de coach' in uiterst praktische hoe-bewoordingen: Hoe confronteer je? Hoe speel je in op stress? Hoe werk je aan perspectiefverbreding? Hoe werk je met polariteiten? Of: hoe doe je niks? In een dertigtal HOE's staan voorbeelddialogen, vragenlijsten, (gespreks)modellen en checklists. Daarnaast hebben de auteurs ook een stevige visie op coaching neergezet. Mogelijke interventies in coachtrajecten Het 'HOE-boek voor de coach' is daarmee een heel waardevol en praktisch boek voor iedereen die professioneel met coaching aan de slag wil of is, boordevol mogelijke interventies in een coachtraject. (flaptekst)
Individuele coaching in werksituaties komt steeds vaker voor. De coach heeft heel veel mogelijkheden en middelen om zijn werk te verrichten. In dit zeer praktijkgerichte boek wordt uitgebreid ingegaan op welke wijze een coachingstraject kan worden uitgevoerd. Kern van deze zeer nuttige uitgave zijn dan ook de 29 afzonderlijke hoofdstukken over 'het hoe'. We treffen bijvoorbeeld hoofdstukken over hoe in te spelen op stress bij de gecoachte, hoe om te gaan met gevoelens van de gecoachte, hoe te overtuigen, hoe te luisteren, hoe om te gaan met impasses en dergelijke. In de hoofdstukken treft men waardevolle checklisten, voorbeeldconversaties, stappenplannen en dergelijke aan. De beide auteurs, werkzaam als trainer/coach bij het gereputeerde bureau Schouten & Nelissen, geven met hun boek een schat aan praktische informatie voor interventies van een coach. Deze uitgave hoort thuis in de boekenkast van iedere professionele coach.
Keywords: Coaching -- Management