Coachend leiderschap. - Koopmans, Marieta, ....- (Zaltbommel : Thema, 2010)
Coachend leiderschap, je kunt er niet meer omheen. In steeds meer organisaties is coachen dé stijl van leidinggeven, gericht op het ontwikkelen van medewerkers naar grotere zelfstandigheid. Lastige rol voor leidinggevenden Veel leidinggevenden vinden het lastig om deze rol op zich te nemen. Ze hebben het idee dat ze alles moeten weten, alle problemen van hun medewerkers moeten kunnen oplossen, en zijn gewend dat ook te doen. Ze vinden het lastig om te delegeren, omdat ze dan de controle kwijt denken te raken. Ze zijn ervan overtuigd dat ze iedereen op dezelfde manier moeten behandelen en aansturen, terwijl iedere medewerker anders in elkaar zit en vaak ook op een andere manier wordt uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Praktische informatie Coachend leiderschap ondersteunt je bij je professionaliseringsproces en laat je nadenken over hoe je je medewerkers stuurt en coacht en hoe je daarin nog verbetering kunt aanbrengen. Je vindt veel praktische informatie, onder andere over aspecten van communicatie, feedback geven en ontvangen, interventiestijlen en de coachingscyclus. Kortom, je leert hoe je het beste uit je medewerkers haalt.
Inhoudsopgave (verkort): 1.Aspecten van communicatie 2.Feedback: commentaar geven en ontvangen 3.Coachend leidinggeven 4.Interventiestijlen coachen 5.Performancemanagement 6.De coachingscyclus van performancemanagement 7.Verzuim en reïntegratie
Keywords: Coaching; Leidinggeven