Basisboek Engels - Tavecchio, Lotte, ....-; Moons, Aafke, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2014)
Basisboek Engels behandelt de belangrijkste taalvaardigheden en grammatica die studenten aan het hoger onderwijs nodig hebben om zich in het Engels te kunnen redden tijdens hun studie en als jonge professional. Achtereenvolgens komen aan bod: Engelse teksten schrijven, woordenschat, Engels spreken, lezen, luisteren en grammatica. Basisboek Engels is in de eerste plaats een oefenboek voor studenten die hun kennis moeten ophalen om op niveau te kunnen leren en communiceren in het Engels, of die zich graag zekerder willen voelen in hun beheersing van de Engelse taal. Het boek richt zich op ‘Dutch learners of English' en besteedt ruimschoots aandacht aan interferentiefouten die deze groep maakt. Uitleg en oefenstof wisselen elkaar af en door de heldere stijl kunnen studenten goed zelfstandig aan de slag. De delen kunnen los van elkaar gebruikt worden. Zo kan de lesstof eenvoudig afgestemd worden op de individuele student. Het grammaticaoverzicht is vooral een naslagwerk en is ook weer toegespitst op de Nederlandstalige leerling van het Engels. In deze tweede editie zijn de tekst en voorbeelden geactualiseerd. Verder is de relatie tussen het boek en de Pearson XTRA website verder verstevigd met behulp van verwijzingen naar het aanvullende digitale (oefen)materiaal. Op de website staan nu zeven verschillende woordenlijsten met opleidingsspecifieke woorden en begrippen. Ten slotte is het onderdeel ‘Lezen' grondig herzien.
Keywords: Mondelinge communicatie -- Engels; Schriftelijke communicatie -- Engels; Zakelijke communicatie -- Engels