Goed bestuur voor cultuur : over corporate governance in de Vlaamse cultuursector - Schramme, Annick, 1963- (Leuven : LannooCampus, 2012)
Na de politiek, het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het hoger onderwijs beseft ook de cultuursector dat goed bestuur geen luxe maar een noodzaak is. Duidelijk afgebakende verantwoordelijkheden, checks and balances en transparante communicatielijnen, zowel binnen de organisatie als met de externe stakeholders, zijn een belangrijk onderdeel van de groeiende professionalisering van de Vlaamse cultuursector. In Goed bestuur voor cultuur vertellen het Kaaitheater (Brussel), het Museum voor Schone Kunsten (Gent), deFilharmonie (Antwerpen) en andere Vlaamse cultuurhuizen hoe zij vandaag goed bestuur in hun organisatie realiseren. Het boek kijkt ook over de grenzen heen en put inspiratie uit ervaringen in het buitenland.
Includes bibliographical references (pages 173-174).
Keywords: Cultural industries -- Management -- Belgium -- Flanders; Nonprofit organizations -- Management -- Belgium -- Flanders; Cultuursector -- Vlaanderen; Cultuursector -- Beleid