Cultuursociologie buiten de lijnen - Achterberg, Peter Henry Jacob, ....-; Beckers, Theo, ....-; Berghman, Michaël, ....-; Glorieux, Ignace, ....-; Siongers, Jessy, 1972-; Smits, Wendy, ....- (Leuven : LannooCampus, 2012)
Een verrassende kijk op cultuur, politiek, media, onderwijs, kunst... Antwoorden op actuele, maatschappelijke vragen. Welke invloed heeft cultuureducatie op school op cultuurparticipatie? Waarom presteren autochtone leerlingen beter in bepaalde scholen? Is er nog een relatie tussen stemgedrag en kerkbetrokkenheid? In welke mate wordt de beoordeling van beeldende kunst beïnvloed door de manier waarop werken worden voorgesteld? Schaadt de groeiende aandacht voor de privépersoon van politici het vertrouwen in de politiek? Welke rol kan een publieke omroep spelen in een emancipatorisch media- en televisiebeleid? Aan de hand van kritische en onderbouwde cultuursociologische analyses wordt gezocht naar antwoorden. (flaptekst)
Keywords: Mark Elchardus; Cultuursociologie